Update tennisrichtlijnen vanaf woensdag 13 mei

12 mei 2020


Beste tennissers,

Zoals inmiddels meerdere tennisverenigingen hebben gedaan worden ook onze tennisbanen weer opengesteld voor dubbelspel. De gemeente volgt het Drents sportprotocol, deze is leidend voor alle sportclubs in Drenthe, hierin wordt verwezen naar minimaal 1,5 meter afstand tussen sporters. Het is aan ons als club te bepalen of dubbelspel mogelijk is. Hiermee wijken we dus af van de richtlijnen van de KNLTB. Handhaving door de gemeente vindt plaats op basis van de 1,5 meter regel.    

We verwachten van alle leden dat zij zelf de verantwoordelijkheid nemen om voldoende afstand (min. 1,5 meter) te houden tijdens het tennissen.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste richtlijnen die we voor nu hanteren:

 • Er wordt enkelspel geadviseerd. Dubbelspel mag mits de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen tijdens het spel (deze richtlijn is belangrijker dan een punt winnen). Zowel enkel- als dubbelspel is per uur digitaal te reserveren
 • De banen dienen altijd vooraf digitaal gereserveerd te worden via de Club app of website. De baan kan door 1 persoon gereserveerd worden met de namen van de spelende leden erachter. Indien dit niet lukt mag je via whatsapp of telefonisch contact opnemen met Jeroen Seubers (06 15000765) of Anneke Klement (06 83240834). De banen kunnen tot max. 3 dagen van tevoren gereserveerd worden.
 • Het is niet toegestaan om zonder reservering op het tennispark aanwezig te zijn, dus geen toeschouwers!
 • Markeer jouw tennisballen en serveer alleen met jouw eigen tennisballen.
 • Kom 5 minuten voor aankomst omgekleed naar de baan en neem een zelf gevulde waterfles mee en verlaat direct na het spelen de tennisbaan. Plaats je eventuele tas bij de baan. Ga niet samen op 1 bank zitten.
 • Neem ook naast de baan 1,5 meter afstand in acht! Heb je klachten blijf thuis!
 • Er is geen toegang tot de kleedkamers en douches.
 • De toiletten zijn open. Ook is er gelegenheid om je handen te wassen met water en zeep of desinfectiemiddel.
 • De sleutel van het hek en daarmee ook de toegang tot de wc's hangt vanaf maandagochtend weer op de standaard plek. Aangezien de sleutel door meerdere personen wordt gebruikt, dien je na het gebruik hiervan de handen te wassen! Plaats bij het openen van het gebouw de deur op het haakje aan de muur.
 • Bij jeugdleden tot 19 jaar is een toezichthouder aanwezig, bij seniorleden is in principe geen toezichthouder. De verwachting is dat alle leden hun verantwoordelijkheid nemen en de richtlijnen in acht nemen. Spreek elkaar hier eventueel op aan! De gemeente kan onverwacht langs komen om te controleren of de richtlijnen in acht worden genomen. Eventueel kunnen boetes worden uitgedeeld, deze zijn voor zowel de leden als de club.
 • Verdere informatie en veelgestelde vragen zijn gebundeld in de KNLTB Corona Toolbox.

Wij houden jullie op de hoogte van eventuele veranderingen.

Het Bestuur

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 591 317 525

Address

Postbus 116
7891 AC Klazienaveen